Complete hoorervaring voor Cochleair Implantaat-dragers

Onlangs is de nieuwe Naída CI Marvel spraakprocessor van Advanced Bionics (AB) op de markt gekomen. Doordat de CI-fabrikant AB een zusterbedrijf van Phonak is, profiteert nu ook de CI-drager van de unieke Marvel technologie van Phonak. Denk hierbij aan o.a. direct streaming vanaf elk Bluetooth apparaat (smartphone, tablet, laptop), ongeacht het merk (Samsung, iPhone, Nokia etc). Een CI wordt veelal éénzijdig geplaatst, maar zou het niet geweldig zijn als het andere oor ook over dezelfde techniek beschikt én volledig geoptimaliseerd ingesteld kan worden om perfect samen te werken met de CI? De nieuwe Naída Link M is speciaal daarvoor ontwikkeld en geeft de gebruiker een zeer complete hoorbeleving door o.a. een voller, warmer geluid en beter spraakverstaan. En natuurlijk is de connectiviteit op beide oren gegarandeerd. Voor kinderen is er de speciale Sky Link M variant, te combineren met de Sky CI Marvel, de eerste CI speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Optimale samenwerking tussen beide oren

Een implantaat verwerkt en versterkt geluiden wezenlijk anders dan een hoortoestel. Om die reden dragen personen na implantatie vaak het hoortoestel op het andere oor niet meer. Dat is erg jammer, want onze hersenen zijn ingericht op twee-orig horen (binauraal horen). Het horen met beide oren heeft grote voordelen, zoals verstaan in rumoer, ruimtelijk horen en meer genieten van muziek. De Naída Link M maakt dit twee-orig horen weer mogelijk doordat de geluidsverwerking en instellingen afgestemd worden op het implantaat.

Dezelfde connectiviteit op beide oren

De Naída Link M kan, net als de CI, via Bluetooth rechtstreeks koppelen met oa. smartphones (alle merken!), tablets, pc of de TV. Een streamerkastje om de hals is niet meer nodig. Daarnaast is het tevens mogelijk een Roger ontvanger in de Naída Link M te programmeren waardoor hij rechtstreeks kan worden gekoppeld met Roger draadloze microfoons, net als de CI.

  • RogerDirect™
  • Rechtstreekse verbinding met iOS®, Android™ of andere Bluetooth®-apparaten
  • Handsfree telefoongesprekken dankzij own voicepickup
  • Eén AB-app om beide toestellen te bedienen
  • Verbinding met veel dagelijks gebruikte elektronica
  • Genieten van tv-programma's en films met de eenvoudige plug-en-play TV Connector

Er is vergoeding mogelijk voor de Naida Link M (volwassenen) en de Sky Link M (kinderen), informeer daarvoor bij uw audicien en/of audioloog. Overweegt u de overstap naar een CI? Overweeg dan zeker een CI van Advanced Bionics!

Klik hier voor meer informatie over de Naida Link M.

* Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG.
** iOS® is een handelsmerk van CISCO / *** Android™ is een handelsmerk van Google Inc

Home Blog Complete hoorervaring voor Cochleair Implantaat-dragers