De nieuwste generatie van Roger On maakt online bellen gemakkelijker

Ontdek hoe de 'headset-modus' de Roger On V2 een ideale keuze maakt voor het voeren van online gesprekken.

 

Hoewel Roger On in de eerste plaats werd ontworpen om mensen met gehoorverlies te helpen spraak te verstaan in moeilijke luistersituaties, bracht de COVID-pandemie een ander gebruik aan het licht - online gesprekken. Omdat het toestel niet alleen een microfoon is maar ook audio van een computer kan streamen, begonnen mensen hun Roger On te gebruiken om beter te horen tijdens online vergaderingen en bij het videobellen met vrienden en familie.

Maar toen waren er uitdagingen als er omgevingslawaai was. Ik herinner me dat ik, toen ik thuis werkte, mijn kinderen moest zeggen dat ze stiller moesten zijn tijdens vergaderingen, omdat mijn collega's tijdens het online gesprek hen ook konden horen.

Toen ik mijn Roger On gebruikte om de stemmen van de online deelnemers naar mijn oren te streamen, pikte de computermicrofoon mijn stem (en die van mijn kinderen) op, niet het signaal van mijn Roger. Het was een paradox, want ik had een apparaat met geïntegreerde microfoons en ruisonderdrukkingsalgoritme, maar ik kon die microfoons niet gebruiken tijdens een online vergadering.

Ik vroeg de technici van Phonak of het mogelijk was om het signaal van de Roger On microfoon via USB naar de computer te sturen. Zij zeiden dat dit mogelijk was, maar dat hiervoor enkele technische aanpassingen nodig waren.

Gelukkig konden ze deze uitdaging aan. Nu, 20 maanden later, komt de nieuwste generatie van Roger On met een toepasselijke naam 'headset-modus'.

Voordelen van de headset-modus

Tijdens online gesprekken wordt niet alleen het geluid van de computer naar de hoortoestellen gestreamd, maar blijven ook de geïntegreerde microfoons van Roger On V2 geactiveerd. Simpel gezegd werkt hij als een headset, zodat u de microfoons kunt gebruiken als u online bent.

Hier zijn 3 manieren waarop ik Roger On V2 gebruik tijdens online gesprekken zonder me zorgen te maken dat het omringende stemmen en lawaai oppikt:

  1. Roger On plat op mijn bureau leggen. Door het apparaat plat te leggen, wordt de MultiBeam-modus ingeschakeld, waardoor mijn stem uit alle richtingen wordt opgevangen (zodat ik me vrij rond mijn bureau kan bewegen).
  1. Roger On met de standaard op het bureau plaatsen. Met de standaard wijst Roger On in mijn richting, pikt alleen mijn stem op en vermindert het lawaai van de kinderen of de keuken.
  1. Roger On op mijn hemd klippen. Wanneer het toestel op mijn hemd is geklemd, vormt het een korte gerichte straal die naar boven naar mijn mond wijst en de beste spraakopname van de drie modi biedt.

Met de tweede generatie van Roger On kunnen uw klanten dankzij de ruisonderdrukking en richtingsgevoeligheid overal aan online gesprekken deelnemen. Ze hoeven de Roger On alleen maar via de USB-kabel op hun computer aan te sluiten of op een tafel te leggen en ze hebben een handige headset.

 

Auteur: Benjamin Heldner

Senior Productmanager, Phonak Communications AG

 

Bekijk ook de Roger On V2 instructievideo!

Home Blog De nieuwste generatie van Roger On maakt online bellen gemakkelijker