Drie manieren hoe de Roger On kan helpen om terug naar de werkvloer te gaan

Weer naar kantoor gaan na maanden thuiswerken kan vermoeiend zijn voor mensen met een gehoorverlies. Whitney Spagnola deelt haar ervaringen hoe de Roger On microfoon haar ondersteunt op kantoor en geeft tips hoe ze de Roger-technologie gebruikt.

Mijn eerste echte baan na mijn studie was een saaie kantoorbaan. Natuurlijk waren de mensen aardig en het werk interessant, maar mijn vrije tijd en de weekenden waren altijd beter. Ik heb daar acht jaar gewerkt, en een van de opvallendste herinneringen die ik heb, is de dag na een week vakantie met vrienden. Die eerste dag weer aan het werk was de langste dag in mijn carrière.
Nu, vijftien jaar later, is mijn werksituatie veranderd. Ik heb de laatste vijftien maanden thuis doorgebracht. Vorige week ging ik twee keer naar kantoor alleen om mensen persoonlijk te ontmoeten. Na het jaar van de zgn ‘pandemische professionaliteit’ (blouse, mascara en joggingbroek in mijn thuiskantoor), was het samenzijn met collega’s zo geweldig maar ook zo vermoeiend.
Om vele verschillende redenen, was dit de op één na langste dag in mijn carrière. De luistervermoeidheid sloeg mij zowat knock-out. Dus op dag twee besloot ik mijn Roger On mee te nemen. Ik daagde mijzelf uit door de Roger On in elke vergadering of meeting te gebruiken en altijd klaar te hebben liggen op mijn bureau.

Drie manieren waarop de Roger on mijn werkdag op kantoor verbeterde

1. Vergadering met meerdere collega’s
Luisteruitdaging:

  • Ik had een belangrijke vergadering met 8 mensen en ik realiseerde mij dat de ventilatie / airconditioning veel luider is dan de ventilator in mijn thuiskantoor.
  • Mijn leidinggevende – die ik nog steeds leer kennen, is een zachte prater.
  • Mijn directeur – die is helemaal nieuw, heeft een accent.

Waarom deze details belangrijk zijn? Omdat ik bij het aircosysteem (met mijn hoge tonen verlies en alleen mijn hoortoestellen) zonder Roger, accenten en zachte spraak niet zou hebben verstaan. Hoe helpt de Roger On: Door de Roger On te gebruiken in combinatie met de myRoger mic-app, kon ik de mensen verstaan die aan het woord waren en de overige geluiden negeren.

2. Gemengde vergadering met enkele collega’s in persoon en collega’s via de computer
Luisteruitdaging:

  • Op dit moment zijn onze vergaderruimtes slimmer dan ik. Het geluid krijg ik nooit goed binnen (bijvoorbeeld mensen via de computer klinken altijd te zacht.)
  • In kleine ruimtes zijn mijn collega’s zelfs te luid voor mij met mijn milde tot matige gehoorverlies en daar heb ik geen extra hulp nodig om ze te kunnen verstaan.

Hoe helpt de Roger on: Door de Roger On voor de luidsprekers van de computer te plaatsen, kon ik mijn collega’s via de computer goed horen en door ook de myPhonak app te gebruiken voor het instellen van het balans, zodat mijn collega’s aan tafel niet te luid klonken.

3. Teruglopen naar onze bureaus na een vergadering
Luister uitdaging:

  • Het gesprek kunnen verstaan ondanks het luidruchtige kopieerapparaat.
  • Het gesprek kunnen volgen zonder te hoeven liplezen.


Hoe helpt de Roger On: door de Roger On op mijn notitieboekje te klemmen en te richten op de spreker, kon ik alles gemakkelijk horen als wij terug liepen naar onze bureaus na een vergadering.

Verschillende banen belasten de communicatieve vaardigheden van werknemers op verschillende manieren. Bij mij valt dat op zich nog wel mee. Ik heb niet de complexiteit zoals een monteur, winkelmedewerker, horecamedewerker, leraar enz. De meeste uitdagingen op het werk voor mij zijn afstand, lawaai en obstakels (zoals aircosysteem of mondmaskers).

Hoe Roger helpt buiten mijn kantoorleven

Ik weet dat ik bevooroordeeld ben. Aangezien ik werk voor de fabrikant die deze geweldige technologie heeft gemaakt. Maar het is belangrijk voor de kwaliteit van mijn leven.
Ik heb twee kinderen met een gehoorverlies. Ikzelf heb een gehoorverlies en mijn vader heeft een ouderdomsgehoorverlies. We hebben allemaal premium hoortoestellen – die zijn gevuld met magische algoritmes om de spraakverstaanbaarheid en ons comfort te verbeteren – maar toch hebben we allemaal nog moeite met verstaan in lawaai en op afstand. Mijn kinderen kunnen het zich niet veroorloven om lessen te missen, mijn vader kan het zich niet veroorloven om de sociale omgang te missen, en ik kan het me niet veroorloven om mijn werkvergaderingen niet goed te kunnen volgen. Het maakt niet uit wat voor hoortoestel een cliënt draagt, er is maar één Roger.
Op een gegeven moment zal mijn werkgever iedereen weer terug willen hebben op kantoor. Ik verheug mij er op dat ik ondanks de airco, afstand, mondmaskers enz. mijn ‘dag 2’ kan gaan herhalen. De luistervermoeidheid en misverstanden hoeven geen belemmering te zijn om professioneel te overleven. De Roger On kan mij mijn gehoor goed laten aanpassen zodat ik goed kan functioneren op mijn werk.

Kijk hier voor meer informatie over de Roger On

Home Blog Drie manieren hoe de Roger On kan helpen om terug naar de werkvloer te gaan