Hoor beter voorbij de anderhalve meter

Afstand houden is erg belangrijk tijdens de pandemie. Helaas is afstand nou net één van de factoren die het verstaan van spraak flink bemoeilijkt voor hoortoesteldragers. Hoortoestellen worden steeds beter, maar werken alleen optimaal in een straal van 1 tot 1.5 meter rondom de slechthorende, de zogenaamde ‘Soundbubble’. Staat (of zit) een spreker verder dan die 1.5 meter, dan is spraak snel te zacht. Zeker als er ook nog sprake is van bijkomend omgevingslawaai. Merkt u ook dat het ‘afstand houden’ en de mondkapjes het lastiger maken een gesprek te voeren? Dan is een losse Roger microfoon de moeite waard eens te proberen.

Deze losse richtmicrofoon wordt draadloos verbonden met uw hoortoestellen. U legt de microfoon voor u op tafel of u hangt deze bij uw partner/kennis om de hals als deze een mondkapje draagt. Grote afstanden van vele meters worden zo probleemloos overbrugd. Een fiets- of wandeltocht wordt een ontspannen activiteit doordat u de ander perfect kan verstaan in lawaai en over grote afstand. Bij een loket met spatscherm legt u de microfoon in de opening onderaan het scherm zodat u de loketmedewerker prima kunt horen.

Ook voor de werkende slechthorende biedt Roger veel steun tijdens (online) vergaderingen: door de diverse aansluitmogelijkheden op computers en mobiele apparaten wordt alles goed verstaanbaar. Dit kan draadloos via Bluetooth of draadgebonden. Bij een online Teams of Skype meeting bijvoorbeeld draagt u als slechthorende de Roger microfoon om uw hals en kunt u vrij door uw kamer lopen terwijl u deelneemt aan de vergadering. De Roger microfoon, via Bluetooth verbonden met uw computer, vangt uw spraak op en stuurt het door naar uw computer. In feite regelt de Roger microfoon het hele audioverkeer, vergelijkbaar met het mobiel bellen. Ook TV-kijken is een favoriete bezigheid van velen tijdens de lock down, de Roger microfoon biedt een hoogwaardig alternatief voor een ringleidingsysteem.
Na het opheffen van de beperkingen van de lock down is het een uitkomst bij een verjaardag, restaurantbezoek en andere gezelschappen. Zo houdt u aan het eind van de dag nog energie over heeft voor leuke activiteiten die u juist kwaliteit van leven geven.

De Roger microfoon kan met alle hoortoestelmerken samenwerken. Uw audicien vertelt u graag over de uitstekende vergoedingsmogelijkheden van solo-apparatuur bij uw zorgverzekeraar.

Home Blog Hoor beter voorbij de anderhalve meter