Nieuwste generatie hoortoestellen is water- en zweetbestendig

Nederland is een waterrijk land, overal om ons heen is water. Met mooi weer gaan wij er dan ook graag op uit. Lekker zwemmen in het zwembad, de recreatieplas of in de zee. Een mooie wandeling op het strand of in de natuur. Het kan dan natuurlijk ook wel eens gebeuren dat het plotseling gaat regenen of dat het zo warm is dat je ervan gaat transpireren. Algemeen bekend is dat techniek, water en transpiratie vaak niet goed samen gaan…Tot nu!

Gehoorverlies zorgt voor minder fysieke activiteit

Veel hoortoesteldragers voelen zich daarom ook niet prettig in de buurt van water. Het hoortoestel kan nat worden en daardoor stuk gaan. Een bezoekje aan de audicien is dan nodig waar zij de vervelende boodschap krijgen dat het hoortoestel opgestuurd moet worden voor reparatie en het dus een tijdje zonder hoortoestellen moeten stellen. Een waterdicht hoortoestel is dan ook een grote wens.

Dit heeft als gevolg dat activiteiten in en rond het water vermeden worden, dat hierdoor hoortoestellen niet meer gedragen worden, of dat hoortoestellen om deze reden zelfs niet eens worden aangeschaft. Bewegen is juist een belangrijk onderdeel om fit te blijven en je goed te voelen. Vooral voor ouderen is bewegen belangrijk, omdat dit vallen en val-gerelateerde verwondingen voorkomt.

Uit recent Amerikaans onderzoek (2021*) is gebleken dat gehoorverlies kan leiden tot minder fysieke activiteiten, meer zittende activiteiten of een verspreid patroon van fysieke activiteiten. Als dit gedrag vergeleken wordt met iemand van dezelfde leeftijd met een normaal gehoor, dan is de algehele fysieke activiteit van de slechthorende vergelijkbaar met iemand die 10 jaar ouder is. Dus iemand van bijvoorbeeld 63 met een gehoorverlies heeft dezelfde fysieke activiteiten als iemand van 73 met een normaal gehoor.

Bewegen is dus een belangrijk onderdeel om fit te blijven en je goed te voelen. Maar goed kunnen horen speelt ook absoluut een rol in je goed voelen, want niet goed kunnen horen kan weer leiden tot het vermijden van bepaalde situaties met eenzaamheid tot gevolg.

Audéo Life beschermt ook goed tegen (zoute) transpiratie

Phonak biedt nu de oplossing voor de (actieve) slechthorenden onder ons: de Audéo Life, ’s werelds eerste oplaadbare water- én zweetbestendige hoortoestel. Dit hoortoestel is bestendig tegen zoet en zout water, zeepwater en zelfs tegen zweet. Dus een wandeling of een hardlooprondje in de regen of hitte is nu geen enkel probleem meer. Maar ook bij andere sportactiviteiten kunnen de hoortoestellen gewoon gedragen worden, zoals zwemmen (duiken is af te raden en wees u bewust van de mogelijkheid van verlies). Het betreft geen waterdichte hoortoestellen, maar deze toestellen komen daar wel in de buurt.
Met deze hoortoestellen hoopt Phonak de angst rondom het dragen van hoortoestellen in de buurt van water of tijdens het sporten weg te nemen en mensen weer meer vertrouwen te kunnen geven.

Naast het feit dat deze hoortoestellen water- en zweetbestendig zijn, maken zij gebruik van de Paradise-technieken. Dit betekent hoortoestellen met geweldige geluidskwaliteit, multifunctionaliteit en connectiviteit. U kunt met de myPhonak app zelfs uw activiteiten (bijv. stappenteller) bijhouden en doelen stellen om zo een nog gezondere leefstijl te creëren.

Dus daag uzelf uit en waai lekker uit op het strand, ga zorgeloos een rondje hardlopen, maak een mooie wandel- of fietstocht, ga zwemmen met hoortoestellen in, of geniet gewoon van alle gesprekken en alle geluiden om u heen!

* Kuo, P., Di, J., Ferrucci, L., & Lin, F. (2021) Analysis of Hearing Loss and Physical Activity Among US Adults Aged 60-69 Years. JAMA Netw Open. 4, 4:e215484. doi:10.1001/jamanetworkopen.2021.5484

Klik hier voor meer informatie over de Phonak Audéo Life hoortoestellen.

Home Blog Nieuwste generatie hoortoestellen is water- en zweetbestendig