"Met Lumity hoor ik bijna als een normaal horende"

Als ervaren Phonak draagster werd Bianca zeer aangenaam verrast tijdens haar eerste ervaringen met Lumity

Bianca is al van kleins af aan slechthorend en heeft al jaren ervaring met verschillende soorten hoortoestellen. Ze heeft er dan ook haar werk van gemaakt, momenteel werkt ze als audicien bij een grote audiciensketen. Ze werkt veel met mensen, dus goed horen en verstaan zijn van groot belang in haar werk.

Bianca heeft al diverse Phonak hoortoestellen gedragen. Eerst de Phonak Marvel en de laatste jaren de Phonak Paradise, toen het meest geavanceerde model van Phonak. Nu mocht ze als een van de eersten de Phonak Lumity gaan proberen. Ze heeft dan ook de eerste 2 weken een dagboek bijgehouden over hoe het is om een Phonak Lumity te dragen. Voorheen bij een overstap naar andere hoortoestellen verlangde ze altijd terug naar haar oude hoortoestellen. Bij de Paradise had ze wel een paar weken nodig om te wennen, maar het terugverlangen was er gelukkig niet. Ze was dan ook zeer nieuwsgierig naar Phonak Lumity.

Direct goed
Bij de eerste instelling van de Lumity voelde het direct goed voor Bianca. Ze hoorde bijvoorbeeld onderweg naar huis in de auto nog steeds de autoradio ondanks dat ze haar raam open had gedaan. Normaal gesproken draagt ze haar hoortoestellen ‘s avonds tijdens het tv kijken niet meer, omdat ze dan liever de hoortoestellen uitdeed. Ze kijkt dan liever tv met ondertiteling, maar nu wilde ze juist haar hoortoestellen inhouden. Naarmate de werkdagen verstreken merkte ze iedere dag op dat ze de klanten beter hoorde en ook ’s avonds totaal niet meer de behoefte had om de hoortoestellen nog uit te doen. Normaal deed ze haar hoortoestellen na een werkdag juist uit. Ze voelt zich ook minder vermoeid na een werkdag omdat het veel minder inspanning kost om te luisteren en gesprekken te voeren.

“In het weekend ben ik sociaal erg actief, zo heb ik op een druk terras gezeten en was ik in staat om het gesprek aan tafel te volgen zonder om herhaling te vragen. In de auto zat ik achterin en kon ik het gesprek van de passagiers voorin nog steeds volgen. De medepassagiers waren zelfs verbaasd dat ik nu wel mee kon doen in het gesprek!”

“Ik zal nooit weten hoe het voelt om een normaal horend persoon te zijn, maar door het dragen van de Lumity voelt het alsof ik er heel dichtbij ben.”

Situaties die ik normaal vermijd
De laatste week heeft Bianca in verschillende situaties de Lumity hoortoestellen kunnen uitproberen, waaronder situaties die ze normaal gesproken zou vermijden. “Ik was in staat om in een grote groep nog steeds een gesprek te voeren. Bij het strand vond ik de wind totaal niet storend, en heb ik totaal niet om herhaling hoeven vragen in een restaurant.”

De Lumity hoortoestellen zijn voor Bianca haar nieuwe beste vrienden geworden, omdat gesprekken zoveel makkelijker gaan in situaties waar ze voorheen moeite had. Ze merkt totaal geen verschil van het overschakelen van de hoortoestellen omdat ze zich aanpassen aan de situatie. De telefoongesprekken via de bluetooth streaming met haar mobiele telefoon klinken nu vele malen beter.

Nieuwe weg van horen
Na jaren van het dragen van hoortoestellen voelt het voor Bianca alsof er een nieuwe weg van horen is ingeslagen. “Ik zal nooit weten hoe het voelt om een normaal horend persoon te zijn, maar door het dragen van de Lumity voelt het alsof ik er heel dichtbij ben.” aldus Bianca. 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste oplossingen met de Phonak Club!

Aanmelden

Home Ervaringen Lumity "Met Lumity hoor ik bijna als een normaal horende"