Frances vertelt over haar ervaringen met Marvel

Frances gebruikt haar telefoon die direct gekoppeld is

“Het viel mij meteen op hoe prettig het Marvel CI zit. Hij is heel licht, waardoor ik nauwelijks voel dat er wat op mijn oor zit. Dat geldt niet alleen voor de processor zelf, maar ook voor de spoel. Het is esthetisch ook heel mooi, het oog wil tenslotte ook wat.

Maar het is voor mij persoonlijk vooral een enorm voordeel dat alles nu is geïntegreerd in het CI. En dan heb ik het met name over de Roger ontvanger en Bluetooth connectiviteit. Met de vorige generatie processor was het voor mij toch een gedoe met de ontvangers en het gebruik van de grotere batterij. Het geheel was voor mij erg groot op mijn kleine oor en dat zorgde ervoor dat de processor best vaak van mijn oor afviel. Met gevolg dat ik dus alleen gebruikmaakte van de Roger apparatuur als dat ‘nodig’ was. En nu gebruik ik het veel vaker en hoef ik er niet over na te denken! Ook stream en bel ik volop, heerlijk!

De processor heeft nu ook een slim programma dat zich aanpast aan de omgeving. In de meeste situaties vind ik het prettig en heb ik het idee dat het goed werkt. Spraak wordt goed gefilterd in rumoerige situaties. In restaurants e.d. werkt het prima. Als ik naar een concert ga of theater, dan vind ik het persoonlijk niet zo heel fijn omdat ik dan het idee heb dat ik de muziek niet zo mooi meer meekrijg. Ik schakel dan naar een programma dat niet automatisch gaat filteren. In erg variabele situaties zoals op een drukke straat, heb ik het gevoel dat de processor veel schakelt en dat komt voor mij niet alles goed binnen. In de meeste gevallen werkt het voor mij dus prima, maar ik zou aanbevelen ook een programma zonder automatische filtering aan de audioloog te vragen zodat je kan schakelen als het nodig is.

Naast mijn Naída CI M draag ik ook het bimodale hoortoestel Naída Link M van Phonak. Ik vind het erg prettig dat ik zondermeer Roger signaal en Bluetooth streaming in beide oren binnen krijgen. Ook het bellen werkt super en komt binnen in beide oren. Opnemen en terugpraten doe je via je CI, dus ik hoef men telefoon niet eens bij de hand te houden. Videobellen, gewoon bellen, online vergaderen op mijn laptop, alles stream ik. Navigatie tijdens autorijden, podcasts luisteren, muziek en sinds een week dus ook de TV-connector. Echt heel prettig allemaal!!

Ook de app vind ik heel prettig!! Nooit gedacht dat ik van een app gebruik zou maken, maar ik gebruik het regelmatig om volume aan te passen en wat ik helemaal vaak gebruik is de balans optie wanneer ik naar muziek luister. Hiermee kies ik de hele tijd zelf hoeveel omgeving ik hoor en hoeveel muziek. Heerlijk om soms even alleen muziek te horen, maar super handig om de omgeving er weer bij te halen als het nodig is. Wat een handige optie is dat!! Het is prettig om de app te gebruiken omdat je dan ook kan ZIEN wat je doet. Dat was vroeger toch weleens gokken met de knopjes op het CI.

Al met al vind ik vooral het draagcomfort, het gemak dat Roger apparatuur nu direct met alle accu’s gebruikt kan worden en de bediening met de app grote pluspunten van de Marvel. Qua geluid is AutoSense makkelijk en slim, maar het blijft ook prettig om het zelf in de hand te kunnen houden met een extra programma. Ik ben heel blij dat ik met twee oren op het Marvel platform zit!”

Home Ervaringen Naída Link Frances vertelt over haar ervaringen met Marvel