Nu hoor ik alles

Nu hoor ik alles

Dawn gebruikt de Roger On bij haar hoortoestellen om haar handen vrij te houden

Dawn is een jongedame die in de horeca werkzaam is in de bediening. Dat doet ze met veel plezier in Lunchroom de Ster in het noorden van het land. Het betreft een dagbesteding voor mensen met een beperking die begeleid worden. Dawn werkt daar sinds 2020. Door haar slechthorendheid is het verstaan van klanten en collega’s met alleen de hoortoestellen lastig. Hiervoor gebruikte ze al een poosje een Roger microfoon van Phonak, echter was de meerwaarde beperkt door het soort werkzaamheden waarbij ze de handen vrij moet hebben. Daarom is ze recent de Roger On microfoon gaan gebruiken omdat die op haar pols te dragen is. Deze kan ze dan op de spreker richten terwijl ze de handen vrij heeft. Dat maakt een wereld van verschil. Dawn kan nu geheel zelfstandig bestellingen opnemen bij de tafels en ook het contact met haar collega’s is aanzienlijk verbeterd.

De Roger On microfoon is lang en smal waardoor het makkelijk met bv een polsbandje op de pols te dragen is. Hierdoor is deze altijd direct inzetbaar. Haar vorige Roger microfoon (de “hoorschijf” zoals die wordt genoemd) had niet de mogelijkheid vanuit de hand/pols te richten en moest ergens op tafel gelegd worden. In deze werkomgeving bleek dat niet praktisch. Met de Roger On op de pols is het niet per se nodig om de arm helemaal te strekken in de richting van de spreker, de zoomfunctie is krachtig genoeg dat de bovenarm naast het lichaam kan blijven (richten met onderarm alleen). In veel lawaai (of bij grote slechthorendheid) kan het wenselijk zijn toch de microfoon meer bij de spreker te houden.

Handen altijd vrij

Door het richten met de arm keken klanten in het begin nog wel eens vreemd op bij het opnemen van een bestelling. Daarom heeft ze samen met de logopedist een korte introductietekst bedacht om te benoemen dat ze zo beter kan verstaan. Klanten reageren hier positief op. Haar begeleider Daniek ziet wat het doet met haar zelfvertrouwen nu ze zelfstandig kan werken. Ook zoekt ze nu meer contact met collega’s waar ze zich voorheen alleen tot haar begeleiders richtte. Dawn werd gevraagd of ze de oude hoorschijf nog wilde gebruiken, maar ze was heel duidelijk in haar antwoord: “Nee, ik wil de Roger On, daarmee hoor ik alles!”

Meer weten over de Roger On? Kijk hier

Blijf op de hoogte van de nieuwste oplossingen met de Phonak Club!

Aanmelden

Home Ervaringen Werkplek Nu hoor ik alles